Αποτοξίνωση Διακοπών και επιστροφή στην καθημερινότητα!!

– Detox after Holidays  –

Η χαλαρή περίοδος διακοπών για τους περισσότερους έχει τελειώσει. Οι ρυθμοί αλλάζουν και πάλι. Πρωινό ξύπνημα, υποχρεώσεις και επιστροφή στην δουλειά .

??  Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να επανέλθει η καθημερινή μας ρουτίνα πιο εύκολα?

!!    Ας δούμε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές ώστε να αποβάλλεις τις τοξίνες και να προετοιμάσεις τον οργανισμό σου να ενταχθεί ξανά στην καθημερινότητα.

Νερό, το θαυματουργό
Όλοι γνωρίζουμε το ποσό καλό κάνει στον οργανισμό μας το νερό. Ενυδατώνει το δέρμα, δίνει ενέργεια, και φυσικά συμβάλει στην αποβολή των τοξινών. Μετά λοιπόν τις καλοκαιρινές διακοπές, που η διατροφή ήταν πιο χαλαρή με αρκετά παγωτά, φαγητό αργά το βράδυ, διάφορες λιχουδιές και παραπάνω αλκοόλ, το νερό θα βοηθήσει τον οργανισμό να κάνει το detox που τόσο χρειάζεται και θα τον επανυδατωσει χαρίζοντας λαμπερή και υγιή όψη που πηγάζει από μέσα.

Ο ύπνος
Τους καλοκαιρινούς μήνες πάντα ο ύπνος είναι διαφορετικός. Οι βόλτες, η ζέστη, τα κουνούπια και τα θερινά cinema, μας κρατάνε ξάγρυπνους! Το Σεπτέμβρη το σώμα μας προσπαθεί να αναπροσαρμοστεί σε νέους ρυθμούς: να κοιμόμαστε πιο νωρίς και φυσικά να ξυπνάμε πιο νωρίς προσπαθώντας να ανταποκριθούμε σε πολύ πιο απαιτητικές ημέρες. Σύμφωνα με έρευνες, οι καλύτερες ώρες για να κοιμηθεί κάποιος είναι μεταξύ 11-7. Ενώ το σύνολο των ωρών ύπνου που χρειαζόμαστε καθημερινά είναι 7-9. Τότε μόνο ο οργανισμός μας πραγματικά ξεκουράζεται. Βάζοντας τον εαυτό μας σε έναν ρυθμό ύπνου την επόμενη ημέρα θα είμαστε και πιο ξεκούραστοι και πιο παραγωγικοί στην δουλειά.

Αλκοόλ Stop
Το αλκοόλ μπορεί να προκαλεί ευθυμία και να μας χαλαρώνει, ωστόσο αφυδατώνει τον οργανισμό, ευθύνεται για τους κατακρατήσεις και ενοχλητικά πρηξίματα. Μπορούμε για λίγο καιρό να πούμε όχι στα πολλά ποτά και στα γευστικά κοκτέιλ που συνόδευσαν τα καλοκαιρινά μας βράδια, περιορίζοντας τόσο την ποσότητα όσο και την συχνότητα.

Φυσικοί Χυμοί και Νερό με Γεύσεις
Λέμε ναι στους φυσικούς χυμούς και όχι τους συσκευασμένους, καθώς οι δεύτεροι περιέχουν πολύ ζάχαρη. Ο φυσικός χυμός όμως θα δώσει ενέργεια, βιταμίνες και θα αποτοξινώσει τον οργανισμό. Το ίδιο κάνει και το γνωστό πράσινο τσάι που είναι πλούσιο σε κατεχίνες. Τέλος το νερό με γεύσεις είναι ελαφρύ, αποτοξινωτικό και έχει ελάχιστες θερμίδες. Είναι και ένας καλός τρόπος να πίνεις παραπάνω νερό καθημερινά.

Περιποίηση προσώπου και σώματος
Αυτή την εποχή, προτίμησε μάσκες detox για το πρόσωπο που θα απομακρύνουν νεκρά κύτταρα, ρύπους και τοξίνες και θα χαρίσουν λαμπερό δέρμα. Στο σώμα το βαθύ scrub θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις απαλό και λείο δέρμα.

Διατροφή
Τα φρούτα και τα λαχανικά δίνουν στον οργανισμό ενέργεια, τόνωση και βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου συνεπώς παρέχουν και αποτοξινωτική δράση. Αυτή την περίοδο συνδύασε το κρέας σου με σαλάτα και αντικατέστησε το γλυκό της ημέρας με φρούτα. Μπορείς επίσης να προσθέσεις δημητριακά και γιαούρτι και διάφορα άλλα superfoods που όχι μόνο θα ανεφοδιάσουν τις μπαταρίες σου με ενέργεια αλλά και θα βοηθήσουν τον οργανισμό να λειτουργήσει πιο σωστά. Παράλληλα θα δεις τα κιλά να πέφτουν και τους πόντους να μειώνονται.

Detox after summer  —  Refresh for new season

 

→ Ενημερωθείτε για τα πακέτα Λεμφικού Μασάζ